Mijn verhaal

Mijn kennismaking met hypnose was in september 2021. 

Toen ik op een avond mezelf in “helicopter view“ voor de zoveelste keer in de snoeppot zag graaien, was ik het spuugzat. Opeens. Ik was mijn ongecontroleerde behoefte aan suiker zat, mijn schuldgevoel als gevolg van het feit dat ik geen controle had, en de schaamte die volgde als de snoeppot bijna leeg was en ik daar als enige verantwoordelijk voor was. 

Ik walgde van mezelf op dat moment. Was ik dan echt niet sterk genoeg om te stoppen met al die zoetigheid? Dat ik zelfs stiekem snoepte als het niet anders kon? Natuurlijk lukte het me prima om me zo nu en dan voor te nemen niet te snoepen, op dieet te gaan, kilo’s te verliezen. Maar het eerlijke verhaal is dat er altijd een moment kwam dat ik dacht ; “zo, nu is het genoeg, ik ben genoeg afgevallen” of “ ik heb het heel lang vol gehouden, nu heb ik iets lekkers verdiend. En echt, ik houd het bij 1 koekje. Hooguit 2.” Not. Om vervolgens langzaam maar zeker weer in het bekende patroon te vervallen.

Deze cirkel moest doorbroken worden, maar hoe? 

Na een zoektocht op het alwetende internet stuitte ik op de  website van een hypnotherapeut. Ik kocht een audiobestand dat beloofde mij van mijn suikerverslaving af te helpen. Want dat ik een echte sugar junk was, was een feit dat ik onder ogen moest zien.

Braaf heb ik 30 dagen lang iedere dag mezelf 20 minuten afgelsoten voor mijn omgeving, duidelijk laten weten aan mijn gezin als ik even in mijn ”hypnose bubbel” ging en dat ik niet gestoord wenste te worden, en voila!

Op het moment van dit schrijven ben ik 1 jaar snoep-vrij! “Helemaal geen snoep?” hoor ik je denken. Op een paar keelsnoepjes, toen ik corona en dus keelpijn had na, (en oké 1 snoepje om te testen of ik het nou vies vond ineens of dat er wat anders aan de hand was) helemaal niets. Geen ijsje, toetje, taart, pepernoten, chocolade, niks. 

Er is niemand die mij verbiedt om het te nemen, maar de behoefte, of zeg maar gerust drang, is compleet verdwenen. Ik hoef het niet meer, dus ik neem het niet meer. En zo simpel is het. Met de drang en behoefte is ook mijn schudgevoel als ik voor de zoveelste keer gefaald had en de schaamte  helemaal weg. Al na 2 dagen werd ik me bewust van de heerlijke stilte en rust in mezelf. De innerlijke strijd, die stem die zegt “neem het nou, kan jou het schelen, toe maar, je vindt het lekker” en vervolgens “slappe trut, kon je het weer niet laten, morgen dan maar weer proberen de dag is nu toch al stuk”, die conversatie was verstomd. Stilte…de rust waar ik al zo lang naar verlangde. Een gevoel van vrijheid, letterlijk vrij zijn van de verslaving, maakt me echt blij en gelukkig. 

Alcohol

In dat zelfde proces, kiezen voor gezond, voor wat goed is voor mijn lichaam (en geest) heb ik besloten ook korte metten te maken met mijn alcoholgebruik, dat eigenlijk dezelfde kenmerken had als de suikerverslaving. Me in de ochtend voornemen om “vandaag even niet te drinken”, was ik vaak rond etenstijd al vergeten. Ik stelde mezelf keer op keer teleur door niet te voldoen aan mijn eigen verlangen; minderen met alcohol. Die teleurstelling, het falen en de schaamte omdat ik meer dronk dat ik eigenlijk wilde had net zo’n negatieve impact om mijn gevoel van welzijn en geluk als de suikerverslaving. Het idee dat ik blijkbaar niet bij machte was om dit zelf in de hand te hebben maakte me diep ongelukkig. Want het wijntje (meervoud natuurlijk) dat ik ’s avonds, of na mijn werk meende te verdienen, bracht me niets anders dan een slechte nachtrust en schuldgevoel in de ochtend. 

Nu, na 1 jaar zonder alcohol en snoep voel ik me vrij. En het gemak waarmee ik deze verandering heb gemaakt verbaast me nog iedere dag.

Dat is ook de reden dat ik alles wilde weten over hypnose. Hoe werkt het? En wat is er gebeurd in mijn brein dat ik zonder moeite van mijn verslavingen af ben gekomen? In eerste instantie voor mezelf,  besloot ik een basis-opleiding hypnose te volgen. Mijn interesse was meteen gewekt en ik wilde meer. Daarna Advanced Hypnose technieken, en al snel heb ik 2 verschillende extra certificaten gehaald voor de ‘virtuele maagband’. 

Inmiddels heb ik al een aantal clienten ontvangen in mijn Hypnose Studio die gestopt zijn met roken, gestopt zijn met alcohol drinken of met snoepen en afgevallen zijn d.m.v. de virtuele maagband. 

Neem afscheid van je suikerverslaving!

Ontdek net als ik hoe makkelijk het is om van je suikerverslaving verlost te worden. Luister het audiobestand in ieder geval 30 dagen iedere dag. Geef jezelf die 20 minuten ontspanning cadeau en ervaar hoe ook jij zonder moeite gezonde keuzes gaat maken, omdat jij het waard bent. Je merkt al snel dat jouw behoefte aan suiker en snoep drastisch vermindert en dat je probleemloos wilt kiezen voor gezonde opties. Jouw behoefte aan suiker verdwijnt uiteindelijk waardoor je geen zin meer hebt in snoep of andere zoete ongezonde snacks. Je zult ze makkelijk kunnen laten staan, zonder moeite. Geen schuldgevoel meer, maar rust in je hoofd en meer energie! Weg met die suikers! 

suikerverslaving

 

 

 

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00